Ecowoods FAQ om trægulve

Her kan du se svar på ofte stillet spørgsmål om massive plankegulve og sildebensparket. Find ud af hvordan du vælger det rigtige gulv, vedligeholder trægulve og får et godt og billigt massivt trægulv i høj kvalitet.

Spørgsmål og svar om montering af vores gulve

Kan man bruge massivt træ på gulvvarme?

Vi har et bredt udvalg af massive gulve der kan anvendes på gulvvarme. Det kræver dog lidt af overvejelser og konkret teknisk viden om træ til at vurdere hvilken løsning der er bedst til dit konkrete projekt. Vi anbefaler derfor du altid kontakter os for rådgivning.

Generelt anbefaler vi: 

  • Vælg egetræ frem for andre træsorter. Eg er en stabil træsort der, “arbejder” ikke så meget afhængig af luftfugtighed og temperatur.
  • Vælg smalle planker – træet arbejder primært i bredden og derfor anbefaler vi planker op til 150 mm bredde. Ved disse bredder oplever du kun minimale fuger mellem plankerne når træet tørrer ud.
  • Vælg 16 – 22 mm tykkelse – massiv træ over 22 mm tykkelse har dårligere varmeeffekt.
  • Brug primer og den rigtig parketlim – kontakt os for vejledning.

Kan ovenstående ikke overholdes anbefaler vi at du vælger et lamelopbygget gulv. Her er der ikke nogle begrænsninger i forhold til bredden af planker og valg af træsort.

Hvilken behandling giver den bedste beskyttelse?
  1. 2 komponent (2K) lak – lagt i to lag giver suverænt bedste beskyttelse. Du skal ikke være bange for ridser og en kunstig overflade. De nyeste lak på markedet føles naturligt og fås med glans ned til 6 (ultra mat). Denne behandling kan kombineres med 2 komponent olie som gives inden lakering.
  2. Hård voks – olie (Hard Wax) – lægges altid i to lag. Den første poleres ind i træet og det andet påføres med en rulle for at danne en hinde på overfladen af gulvet. Et godt alternativ til lak. Fordelen er en naturlig overflade som kan repareres.
  3. 2 komponent (2K) olie – naturolie forstærket med hærdner. Fås i mange farver og giver utrolig flot naturlig overflade og mellemstærk beskyttelse. Vi anbefaler at det bliver overlakeret eller vokset, ved steder med øget trafik i køkkenområder.
Hvor kommer træet fra?

 Vores største samarbejdspartner ligger i Tyskland og det er her hovedparten af vores certificerede og bæredygtige massive plankegulve produceres.

Læs mere her.